Προϊόντα

ΦΑΣΟΛΙΑ

Τα φασόλια που παράγονται στον κάμπο του Φενεού είναι από τα πιο διάσημα προϊόντα για αυτούς που είναι ξέρουν να τρώνε όσπρια. Είναι ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας που παράγεται μόνο στο κάμπο του Φενεού.  Η μέθοδος παραγωγής τους , οι ιδιαιτερότητες της περιοχής όσο αναφορά το κλίμα αλλά και το μεράκι των αγροτών που τα παράγουν είναι οι πιο σημαντικοί λόγοι για τους οποίους τα Φασόλια του κάμπου του Φενεού είναι εξαιρετικής ποιότητας.

ΓΙΓΑΝΤΕΣ

«Οι γίγαντες Φενεού μεγαλώνουν στα ίδια χωράφια με τα Φασολια και  έχουν πλούσια θρεπτική αξία και βρίσκονται για χρόνια στο τραπέζι του Έλληνα καταναλωτή. Οι γίγαντες είναι ένα αναρριχώμενο φυτό και μεγαλώνουν και απλώνουν πάνω σε καλάμια που έχει τοποθετήσει ο αγρότης στο χωράφι. Έχουν μεγαλύτερο μέγεθος από τα φασόλια βανίλιες και είναι το πολύ δημοφιλή ανάμεσα στα προϊόντα που παράγει η Φενεατική γη. Οι γίγαντες στο φούρνο είναι από τα νοστιμότερα φαγητά που μπορεί να φάει κανείς και λατρεύεται από Έλληνες και ξένους.

ΦΑΒΑ

Η Φάβα που παράγεται στο κάμπο του Φενεού είναι ένα προϊόν που βγαίνει από το λαθούρι και μετά από ειδική επεξεργασία παίρνουμε τη φάβα. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κλίματος του Φενεάτικου κάμπου (υψόμετρο, σύνθεση εδάφους) την κάνουν ένα πολύ γευστικό προϊόν για κατανάλωση.Είναι πλούσια σε φυτικές πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Σήμερα  είναι ένα από τα βασικά προϊόντα που καλλιεργούνται στην Πεδιάδα του Φενεού. Η φάβα σερβίρεται τόσο για ορεκτικό ή συνοδευτικό για το ουζάκι, όσο και για κυρίως πιάτο. Ταιριάζει πολύ ωραία με τυρί φέτα.

ΦΑΚΕΣ

Οι γνωστές σε όλους μας φακές καλλιεργούνται από χρόνια στον κάμπο του Φενεού. Η καλλιέργεια τους ξεκινάει  από πολύ παλιά στον Φενεό. Με τον καιρό όμως η ζήτηση για τις φακές Φενεού αυξανόταν εκθετικά. Μεγάλες εταιρίες τροφίμων ζητούσαν επίμονα φακές Φενεού εξαιτίας της εξαιρετικής τους ποιότητας και για το γεγονός ότι είναι ιδιαιτέρως βραστερές. Έτσι, σήμερα οι φακές Φενεού μπορούν να έρθουν και στο σπίτι σας με ένα μόνο τηλέφωνο ή με την συμπλήρωση της φόρμας ηλεκτρονικών παραγγελιών.Εσείς θα συμβιβαστείτε με τις κοινές φακές του εμπορίου;

ΠΑΤΑΤΕΣ

Όπως είναι γνωστό οι καλύτερες πατάτες προέρχονται από περιοχές με χαμηλή θερμοκρασία. Έτσι οι πατάτες Φενεού που μεγαλώνουν σε υψόμετρο 900m αποτελούν την καλύτερη επιλογή για τον καταναλωτή. Πλούσιες σε θρεπτική αξία δεν έχουν καμία σχέση με τις πατάτες εισαγωγής . Οι πατάτες περιέχουν περισσότερο κάλιο από οποιοδήποτε άλλο φρέσκο λαχανικό και φρούτο.Το κάλιο είναι ένα πολύτιμο ιχνοστοιχείο, που βοηθά στην ανάπτυξη του σώματος και στην διατήρηση των κυττάρων.